U14: Remíza na půdě Žďáru nad Sázavou

Seznam zápasů

Žďár nad Sázavou vs SK FŠ Třebíč

U14 - Starší žáci

Výsledek1. třetina2. třetina
2 : 20 : 12 : 1

Sestava
Mašek - Jeřábek, Matušina, Rozsypal, Chládek - Novák, Drexler, Ševčík - Svoboda, Coufal, Štěpnička. Na střídání: Jonáš, Macek.

Střelci
vlastní, Coufal

Popis zápasu

Do prvního mistrovského zápasu jsme nastoupili velice nervózně, jelikož obrannou “čtyřku” hráli hráči, kteří se na hřišti normálně pohybují výše. Postupem času jsme se ale sehráli a převzali otěže zápasu, když jsme začali mít dobrý pohyb s velice kvalitní výstavbou hry a nebezpečnými přechody do útoku. Za tuto aktivní hru jsme byli odměněni brankou, kterou si z nebezpečného centru vsítil sám domácí stoper.

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že chceme být trpěliví a kontrolovat hru s míčem na kopačkách. A to se nám dařilo, po rychlém úniku navíc navýšil naše vedení Coufal. Postupem času jsme ale odešli fyzicky a soupeř nás velice tlačil. Brankář Mašek předvedl několik opravdu podařených zákroků a držel nás dlouho ve hře. Nápor domácích však neustával a byli za to odměněni dvěma brankami. Nutno podotknout, že v závěrečných minutách měli domácí značnou převahu a branek mohli vsítit vícero. I přesto jsme ovšem ještě chtěli vývoj zápasu zlomit v náš prospěch, z důvodu tréninkového manka v letní přípravě však již nezbývaly síly, ačkoliv bylo patrné, jak moc chceme.

Bohužel jsme opět byli v omezeném množství hráčů se dvěma hráči na střídání, navíc po 20 minutách musel odstoupit ze zápasu kvůli zranění kapitán Matušina. Proto je na místě pochvala pro hráče za náročný a bojovný zapas ve velkém dusnu. Za zmínku také stojí, že ačkoliv měl domácí Žďár v závěru utkání podstatně více sil, tlačil nás a napadal, tak jsme neustoupili z naší filozofie a stále jsme chtěli hrát konstruktivní a odvážný fotbal.

Autor: Milan Bulička