Ženy – Třebíč open 2020

Seznam zápasů

FŠ Třebíč vs Vysočina Jihlava

- Ženy

Výsledek1. poločas
0 : 90 : 3

FŠ Třebíč vs Světlá nad Sázavou

- Ženy

Výsledek1. poločas
2 : 52 : 3

Střelci
2x Břinková

FŠ Třebíč vs Jevišovice-Mikulovice

- Ženy

Výsledek1. poločas
5 : 33 : 2

Střelci
4x Mrňová, Jurová K.

Turnaj žen se v letošním ročníku odehrával na fotbalovém stadionu v Rokytnici nad Rokytnou. Celkem se zúčastnily čtyři ženské týmy (FKM Jihlava, FK Bohemia Světlá nad Sázavou, Jevišovice-Mikulovice a MY:). Zápas se odehrával na celém hřišti v časovém rozmezí 2×20 minut a hrací systém spočíval v tom, že hrál každý s každým, tudíž jsme celkem odehráli tři zápasy.

V prvním zápase jsme se utkali s FKM Jihlavou. Ano, ano…silný to soupeř, a hned takhle po ránu nás to docela probralo. Sice jsme v tomto utkání dostali nejvíce gólů (9:0), ale některé góly jsme dostali takřka zbytečně, naší vinou, ale aspoň víme, na čem musíme ještě zapracovat. Měli jsme i pár situací, ve kterých jsme mohli zazářit, ale své šance jsme neproměnili. Bylo to první utkání a nervozita a strach zde také hrál velkou roli.

Ve druhém zápase jsme se utkali s holkami ze Světlé nad Sázavou. S hráčkami jsme se utkali dva měsíce zpět v přátelském utkání, takže jsme zhruba věděli, co nás čeká. Na místě musíme říct, že je vidět, jaké jsme udělali za ty dva měsíce pokroky. Sice jsme utkání taktéž nevyhráli (5:2), ale proměnili jsme dvě šance! Jednalo se o dva přímé kopy, které proměnila Petra Břinková. Neskutečný! To bylo radosti! S hrou Světlé jsme si více nedokázali poradit, ale třetí zápas už byl výrazně lepší!

Poslední zápas nás čekal s Jevišovicemi. A víte, jak se říká, do třetice všeho dobrého? Tak přesně to se také stalo. Jevišovice jsme porazili 5:3. Dali jsme pět fíků! Neuvěřitelné, co? My víme :D.  Ale abychom se jenom nechválili, pojďme se podívat, jak to celé probíhalo.
V prvním poločase jsme nasadili poměrně vysokou laťku. Zuzana Mrňová si během deseti minut střelila hattrick. Tím jsme se navnadili až tak, že jsme spíš polevili, než abychom začali pořádně makat, poněvadž nás Jevišovice začali pomalu ale jistě dohánět, tudíž stav o prvním poločase byl 3:2. Na začátku druhého poločasu Jevišovice vyrovnaly na 3:3. Nooo, tady začala lehce panika. Panika i z toho důvodu, že jsme byli několikrát v ofsajdu a z ofsajdu jsme dali
i dva góly, které samozřejmě neplatily. Nenechali jsme se však odradit a bojovali jsme dál. Kateřina Jurová pak proměnila na 4:3, ale abychom si tu výhru ještě více pojistili, tak si Zuzana Mrňová střelila svůj čtvrtý gól za celé utkání a skóre tedy skončilo na 5:3. Celkově jsme se tedy umístili na třetím místě a odvezli jsme si domů medaile společně s pohárem!

Na závěr tedy ještě pár slov. Děkujeme všem, kteří jste tuto akci zorganizovali, protože díky VÁM víme, na čem musíme ještě zapracovat. Hrajeme teprve chvíli, ale krásné na tom je, že Vy ostatní na nás vidíte, jak se neustále posouváme dopředu. Děkujeme také ostatním ženským týmům, které se zúčastnily, protože to byla pro nás skvělá zkušenost. Zažili jsme si na vlastní kůži, jaké to je hrát 120 minut v padnoucím horku. Nic moc :D. Od začátku turnaje jsme věděli, že jsme nepřijeli zvítězit, ale přijeli jsme, abychom se někam za ty tři zápasy posunuli. My i naši trenéři (Tomáš Beran, Ondřej Prokop) zlepšení jednoznačně viděli a za to jsme nesmírně vděčné. Za co jsme ale také vděčné a co nám udělalo obrovskou radost, byla věta od trenéra ze Světlé nad Sázavou, kdy za námi po zápase přišel a řekl: „Holky! Za ty dva měsíce jste udělaly tři prdele práce!“.

Děkujeme!

Vaše Fošandy