2009 – Triangl s Blanskem a Žijeme Hrou

Seznam zápasů

Žijeme Hrou vs FŠ Třebíč

U12 - Mladší žáci "B"


FK Blansko vs FŠ třebíč

U12 - Mladší žáci "B"


V sobotu 12.6.2021 jsme vyjížděli k trianglu do Blanska, kde jsme změřili síly s místním týmem FK Blansko a týmem Žijeme Hrou. Kdy naposledy jsme vyjížděli na zápas společně autobusem? Už si ani nepamatuju a jsem rád, že jsme si to mohli zase užít. Novinkou pro nás naopak byla hra ve větším počtu a na větším hřišti. Proti Žijeme hrou jsme si zahráli 8+1 mezi vápny a proti FK Blansko dokonce 10+1 na celé hřiště. V obou případech to byla pro většinu kluků první zkušenost s takto velkým hřištěm.

Nominace: Cízl, Gotthard, Hotový, Kratochvíl, Krejcar, Németh, Novák, Palát, Poláček, Procházka D., Procházka M., Průšová, Řezníček, Slatinský, Veleba, Zubák

Úkoly do zápasů byli dva:

1) práce s prostorem (zvětšování a vytváření si prostoru s míčem a naopak zmenšování a zastupování při hře bez míče)

2) soubojové chování (včasnost, agresivita a celkové zpevnění v soubojích, navazování pohybu a využívání ruky a ramene v soubojích)

Oba zápasy ukázali, že starší a vyspělejší soupeři jsou samozřejmě dál ve schopnosti využívat větší prostor a také v dovednosti kombinovat ve více hráčích. Nám v obou případech utekly začátky zápasu, kdy jsme po ztrátách nedokázali zmenšovat hřiště a tím se tak zajišťovat a soupeř tak často mohl zakončovat otevřenou obranou. Po vysvětlení, jsme ale dokázali reagovat a zajišťovat se a soupeř již neměl cestu ke vstřelení gólu tak jednoduchou. Také soubojů jsme se s většími hráči ze začátku dost báli, takže jsme v nich nedokázali získávat míče. Co se týče hry s míčem, tam jsme měli velký problém na vlastní polovině, kdy jsme po zisku míče buď dlouho váhali a v souboji opět o míč přišli nebo zbrkle řešili do zavřeného prostoru a o míč přišli také. Proto jsme po domluvě chtěli hru po zisku co nejvíc zjednodušit rychlou přihrávkou na nejbližšího volného hráče a tím se dostat ze souboje do klidu pro zakládání útočných akcí. Pokud jsme zvládli po zisku udržet a vyjet na soupeřovu polovinu, tak už jsme dokázali být nebezpeční jak individuálně tak ve spolupráci a musím kluky pochválit za velký počet hráčů, kteří se do útoku zapojili. V obou zápasech jsme se postupně zlepšovali a dokázali vstřelit několik krásných gólů.

Naše první představení na velkém hřišti ukázalo následující poznatky:

  • konstruktivita i v těžkých situacích a proti těžkému soupeři (bohužel někdy v ruku v ruce s naivitou)
  • vnímání a dobré řešení mikrosituací v útočné činnosti
  • soubojové chování (pomalé dostupování, většinou strach a malé zpevnění) – chválím za postupné odbourávání a zlepšení
  • oproštění se od výsledku a chuť prosazovat se přes soupeře až do konce zápasu
  • postupné zlepšování v práci s prostorem jak v defenzivě tak ofenzivě

Výrazně se v těchto zápasech ukázali hráči Řezníček, Hotový, Palát a Krejcar, ale pochválení si při své premiéře na vélkém hřišti zaslouží všichni.