U15: „A“ tým i přes nepříznivý vývoj utkání dokázal výrazně zlepšit druhý poločas!

SK Líšeň : SK Fotbalová škola Třebíč 2:1 (1:0)

Sestava: Brada – Kříž, Orawski, Maule, Dvořák F., Blažek, Zahrádka, Vašina, Zerhau, Bulička, Šeda

Střídali: Pánek, Vojáček, Dvořák Š.

Branky: Bulička

V neděli jsme zajížděli k dalšímu zápasu do Podolí u Brna, kde jsme změřili síly s týmem SK Líšeň. V týdenním tréninkovém cyklu jsme se snažili zaměřit na naše největší slabiny z prvního zápasu a to konkrétně na tyto tři situace: držení míče a vědomá kombinace do volných prostor, zakládání útoků od brankáře a množství a kvalita náběhů pro hráče s míčem.

První půle vyzněla trochu lépe pro domácí, nutno dodat, že jsme jim to naší hrou se zbytečnými ztrátami při vyvážení míčů hodně usnadnili. Naší hru bohužel definovala hra s malým počtem náběhů hráčů bez míče a přihrávání na zavřené spoluhráče, a tak od horšího poločasového výsledku nás zachránila jen kvalita ve hře 1v1.

O poločasové přestávce jsme nejvíce řešili kdy a komu přihrávat (je hráč v lepší pozici?, může pokračovat v akci?) a vyvážení míče (kudy: středem x po lajně) plus jsme se snažili po herně nepovedené první půli nastavit hlavy kluků, tak abychom chtěli zlepšit druhý poločas a netížilo nás sebehodnocení z první půle.

Druhý poločas už od nás vypadal o mnoho lépe. Kromě prvních několika minut, kdy nás podržel výborně chytající brankář, jsme plnili všechny úkoly, se kterými jsme do zápasu šli. Vyvážení míčů do otevřených prostor a větší počet nabíhajících hráčů ukázal jasné zlepšení a kluci měli v této části zápasu navrch. Dařila se nám jak příprava postupných útoků, tak i nebezpečné protiútoky. Bohužel k tomu, abychom zápas výsledkově otočili, nám chybělo lepší řešení finální fáze, kdy i přes velký počet náběhů jsme nebyli schopni akce nebezpečně zakončovat.

Hodnotil: V. Dvořák