Hodnocení B-tým: Podzimní část sezóny 2022/2023

V první řadě bych chtěl poděkovat za příkladnou komunikaci A týmu s „Béčkem“ a dorostem. 

Na začátku sezony jsme museli řešit personální změnu. Zakladatel a otec mužstva Tomáš Pohanka se rozhodl opustit náš projekt B týmu. Jednalo se o citelné oslabení ve vedení mužstva. Jak všichni víme Tomáš „Pohy“ Pohanka má neskutečně kvalitní organizační schopnosti a jeho leadership nám chyběl nejen ve vedení, ale taktéž na hřišti. Na změnu jsme reagovali Jiřím Křivánkem, který se na začátku trošku sžíval s novou rolí. Oceňuji především jeho ochotu podílet se na chodu mužstva a děkuji mu, že byl ochotný tlačit naši společnou fotbalovou káru.

Po personální změně jsme si společně s Jirkou vytyčili cíl posílit mužstvo. Bylo potřeba najít novou osu týmu, což se nám povedlo v podobě příchozích Robina Havelky, Víti Svobody a Tomáše Krajča. Nově příchozí hráči se stali oporami a táhli nás celý podzim.

Vstup do sezony se nám povedl na výtečnou. Po prvních čtyřech zápasech jsme se usadili na čele tabulky s plným počtem bodů a fantastickým skóre 32:5! V pátém zápase jsme jeli na hřiště druhých Dukovan B (favorit na postup). Do zápasu jsme vstoupili špatně a brzo prohrávali. Zápas se nám celkově nepovedl a přišlo první zaváhání. Naštěstí nás potkal v podzimní části pouze jeden zápas, kde jsme nebodovali. Po prohře s Dukovany, jsme se vzchopili a do konce podzimní sezony už neprohráli.  Ztratili jsme pouze tři body v jednom zápase, který skončil dělbou bodů.

Po podzimní části se Fošácké béčko drží na prvním místě za 9 výher, 1 remízu a 1 prohru.

Po podzimu otevřeně říkáme, že náš cíl je postup do vyšší soutěže.

Jdeme na postup!

Za realizační tým hodnotil Michal Růžička.